Суд дозволив розкрити банківський сейф Павла Шеремета

Читать на русском
Печерський районний суд Києва дозволив надати слідчим доступ до банківської комірки журналіста Павла Шеремета, загиблого 20 липня.
Павло Шеремет

Печерський районний суд Києва дозволив слідчим, які розслідують вбивство журналіста Павла Шеремета, розкрити його банківський сейф у київському відділенні «Сбербанку Росії».

Про це йдеться в постанові суду, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, передає «Слово і Діло».

Суд також дозволив слідчим зробити копії документів, які зберігаються в банківській комірці Шеремета.

В постанові суду зазначається, що суддя дав дозвіл на розкриття сейфа з документами в зв'язку з тим, що «існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації».

Відомості, що зберігаються в комірці вбитого журналіста, можуть бути важливими для розкриття злочину та встановлення мотиву скоєння вбивства, сказано в постанові.

Відзначимо, що 21 серпня заступник голови Національної поліції Троян Вадим розповів, що Павло Шеремет і його цивільна дружина Олена Притула повідомляли правоохоронним органам про те, що за ними, можливо, стежать, ще в листопаді 2015 року.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий 20 липня в центрі Києва при підриві автомобіля. Слідство розглядає професійну діяльність Шеремета як основну версію вбивства. Водночас поліція вивчає ще три версії: особисте неприязне ставлення, дестабілізація обстановки в країні й помилка вбивць, метою яких могла бути Притула, оскільки вона також користувалася цим автомобілем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: