Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 23 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати позиції наших сил АТО.

За минулу добу підтверджено 54 випадки відкриття вогню, з них 22 на Донецькому, 20 на Маріупольському та 12 на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку під ворожий вогонь важкої артилерії потрапила Новобахмутовка. Поблизу Верхньоторецького ворог застосував міномети калібру 120 мм. В Авдіївці та Новоселівці Другій супротивник відкривав вогонь з мінометів, гранатометів та кулеметів великого калібру, у Пісках, Троїцькому та Кам’янці з гранатометів різних систем, а в Луганському задіяв БМП та великокаліберні кулемети. В районі Авдіївки активізувався ворожий снайпер.

На Маріупольському напрямку супротивник з мінометів калібру 120 мм відкривав вогонь по позиціях в Мар’їнці та Красногорівці, по захисниках Широкиного неодноразово вів вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів, у Гнутовому, Водяному та Новотроїцькому застосував гранатомети та кулемети, а у Гранітному стрілецьку зброю. Снайперська активність на цьому напрямку зафіксована у Широкиному, Гнутовому та поблизу Мар’їнки.

На Луганщині після відносного затишшя противник ввечері порушив режим тиші, відкривши вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у Лопаскиному. Міномети 120 мм калібру та гранатомети застосував у Кримському, де до того ж проявив себе снайпер. По позиціях в районі Трипілля ворог випустив 6 снарядів з артилерійської установки 152 мм калібру. Поблизу Золотого ворожий вогонь вівся з автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру. Гаряче було й у Станиці Луганській, де окупанти окрім мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів, задіяли БМП, до того ж тут зафіксовано снайперську активність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: