У Великобританії запустили додаток для замовлення їжі з смітників

Читать на русском
Проект спрямований на порятунок грошей, їжі і планети за допомогою повернення їжі тієї цінності, яку вона втратить, опинившись в сміттєвому баку.

У Великобританії запустили мобільний додаток Too Good to Go, що дозволяє замовити дорогу їжу, яку викидають ресторани з великою знижкою.

Розробники з Данії вже оформили співпрацю зі 100 закладами, повідомляє «Слово і Діло».

Зараз додаток працює в таких містах як Брайтон, Лідс, Бірмінгем і Манчестер, а в кінці серпня послуга буде доступна і в Лондоні. Користувачі можуть замовити з ресторанів швидкопсувні страви, які власники закладів планували викинути. Ціна на них варіюється від $3 до $5.

За словами розробників Too Good to Go, в додатку є вже понад 100 лондонських ресторанів, проте більшість з них представляють собою невеликі заклади. «Найбільше їжі викидають великі мережі, але там важко знайти людину, з яким можна було б домовитися про співпрацю», – зазначили організатори послуги.

Український АПК: як країна нарощує експорт зерновихАгропромисловий комплекс (АПК) України нарощує вагу в економіці країни – всього за 3 роки експорт зернових зріс з 32,2 млн тонн в 2014 до 39 млн тонн (прогноз) в 2016 році.

Проект спрямований на «порятунок грошей, їжі і планети за допомогою повернення їжі тієї цінності, яку вона втратить, опинившись в сміттєвому баку».

Відзначається, що щорічно британські супермаркети викидають 360 млн готових страв.

Проблема актуальна для всіх розвинених країн. Зокрема, в Італії викинута їжа обходиться бізнесу і домашнім господарствам в 10 млрд євро щорічно.

Сьогодні стало відомо, що Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2016-2017 роки щодо реалізації Стратегії подолання бідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: