Мер Одеси не зміг припинити скидання стічних вод у Чорне море

Читать на русском
Всі каналізаційні стоки в районі Крижанівської балки як і раніше скидаються в море і ситуація стає критичною.
Геннадій Труханов

Мер Одеси Геннадій Труханов не вирішив питання очищення води біля дитячого табору «Молода гвардія».

Обіцянка міського голови Одеси потрапила в базу даних «Слова і Діла» 20 листопада 2013 року, під час звіту про депутатську діяльність народного депутата Геннадія Труханова. Тоді Труханів повідомив про плани вирішити питання забруднення води біля дитячого табору «Молода гвардія».

Результати моніторингу за виконанням цієї обіцянки свідчать, що станом на 17 липня 2014 року проблема забруднення води в районі «Молодої гвардії» не була вирішена. Більше того, після будівництва буни в селі Крижанівка екосистема була настільки порушена, що на найближчих ділянках узбережжя сталося масштабне накопичення і цвітіння водоростей, що призвело до руйнування прилеглих пляжів.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов планує вирішити проблему забруднення води в районі "Молодої гвардії"Сказано 20 листопада 2013 р.Статус обіцянки: Не виконано

Після обрання Труханова мером Одеси 25 травня 2014 року стало відомо про укладення договору на розробку техніко-економічного обґрунтування каналізації Крижанівської балки в рамках Програми охорони та поліпшення стану навколишнього природного середовища Одеси на 2013-2016 роки.

Реалізація проекту будівництва каналізаційного колектора зі спрямуванням зливових стоків на очистку СБО «Північна» дозволила б знизити антропогенне навантаження в районі дитячого оздоровчого центру «Молода гвардія».

Проте, станом на 7 серпня 2016 року гідробіолог Владислав Балинський повідомив, що всі каналізаційні стоки в районі Крижанівської балки як і раніше скидаються в море і ситуація стає критичною, оскільки збільшується кількість захворювань як у туристів, так і у місцевих жителів (відео : 33: 10).

У базі даних «Слова і Діла» зафіксовано 122 обіцянки мера Одеси Геннадія Труханова, 49 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності міського голови середній – 40%. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: