Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 5 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Впродовж минулої доби зафіксовано 42 випадки відкриття вогню. З них 21 на Донецькому, та 19 на Маріупольському напрямках, 2 – на Луганщині.

Обстріли

На Донецькому напрямку противник вів мінометний та кулеметний вогонь по захисниках Авдіївки та Невельського. У Зайцевому та Нижньому Лозовому ворог застосував БМП, з яких зафіксовано 16 пострілів. По Опитному вогонь відкривався з протитанкового ракетного комплексу.

На Маріупольському напрямку вогонь із мінометів різних калібрів, гранатометів та кулеметів супротивник вів по укріпленнях Збройних Сил України у Водяному, де противником також було застосовано БМП. По позиціях наших захисників в населених пунктах Красногорівка, Тарамчук та Гранітне вівся гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі ворог застосував вогонь з мінометів. Поблизу Мар’їнки зафіксовано вогонь із зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. В районі Мар’їнки та Широкиного активність проявили ворожі снайпери.

Близько десятої години вечора під прикриттям темряви група противника в кількості до 8 осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 м, диверсанти відкрили вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу з українського боку немає.

На Луганщині по українських позиціях в Новозванівці та Лопаскиному окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. З другої половини дня у цьому напрямку спостерігалося затишшя.

Також противник активізував проведення аеророзвідки на Донеччині, де тричі зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: