Суд збільшив заставу для Постного до 250 мільйонів гривень

Читать на русском
Фігурант газової справи Валерій Постний залишається під вартою, суд призначив йому заставу в розмірі 250 млн грн.

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення залишити під вартою фігуранта справи про розкрадання газу ПАТ «Укргазвидобування» Валерія Постного, збільшивши заставну суму до 250 млн грн.

Про це повідомляє «Громадське.ТБ», передає «Слово і Діло».

Відповідно до рішення суду, в разі внесення застави Постним або третьою особою він не має виїжджати з Києва та зобов'язаний носити електронний браслет.

Київський апеляційний суд мав розглянути скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про збільшення застави до 1,6 млрд грн у вівторок, 2 серпня. Через нібито погане самопочуття підсудного суд перенесли на 3 серпня.   Відзначимо, раніше НАБУ отримало висновок незалежної судово-медичної експертизи, який свідчить про те, що Постний симулює наявність у нього проявів захворювання.

Суд встановив двом, на думку слідства, ключовим фігурантам «газової справи» Валерію Постному та Олегу Рябошапці заставні суми – 1 млн грн і 1,5 млн грн відповідно. 22 червня, після внесення застави, Рябошапка та Постний були звільнені з-під арешту, але їх знову затримали на виході з Лук'янівського СІЗО за іншим епізодом, який також стосується «газової справи». Рябошапці за новою підозрою було призначено заставу в розмірі 100 млн грн.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня за «газовою справою», в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: