Карта АТО: ситуація на сході України станом на 29 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 29 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню. З них по 24 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганщині.

Обстріли:

На донецькому напрямку бойовики по силах АТО в Авдіївці неодноразово застосували 82 мм міномети, гранатомети різних систем, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім цього, противник використовував міномети калібру 82 мм у Троїцькому та Майорську, гранатомети – у Зайцевому та Новгородському, а великокаліберні кулемети – під Луганським.

На маріупольському напрямку близько 21:00 ДРГ сепаратистів у кількості до 30 осіб, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю, спробували захопити опорні пункти ЗСУ в Мар’їнці. Українські військові відкрили вогонь у відповідь та змусили противника відступити. Втрат серед українських бійців немає. Також, у Мар’їнці, Водяному та Красногорівці бойовики обстріляли укріплення Сил АТО з 82 мм мінометів, під Павлополем, Широкиним та Гнутовим – з гранатометів, а в Старогнатівці та Лебединському – з великокаліберних кулеметів.

На луганському напрямку проросійські банди вели гранатометний вогонь по Лопаскиному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: