Данилюк назвав дату отримання 1 млрд доларів від США

Читать на русском
У Міністерстві фінансів розповіли, коли український уряд отримає значну суму американських коштів.
Олександр Данилюк

У серпні-вересні Україна отримає 1 мільярд доларів від уряду Сполучених Штатів Америки.

Про це в ефірі «Еспрессо» заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Підписання урядових гарантій зі США на $1 мільярд, яке дозволить нам розмістити наші облігації за досить низькою ставкою, – це рекордно низька ставка – дуже важливо для України на цьому етапі», – заявив міністр.

Кредит мимоволі: що не так у співпраці між Кабміном та МВФ?Затримка з наданням кредиту МВФ може призвести до непередбачуваних наслідків для української економіки. Кредитори натякають на необхідність проведення непопулярних реформ, наслідки яких можуть бути вбивчими для рейтингів чинної влади.

За його словами, ці кошти Україна отримає в серпні-вересні, через тиждень-два після засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду.

Крім того, як стверджує Данилюк, Україні не загрожує дефолт, оскільки для нього немає передумов. Міністр додав, що курс гривні має бути стабільним.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що, скоріш за все, рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання видачі Україні чергового траншу кредиту й ухвалить позитивне рішення в серпні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: