Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 23 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по позиціях Сил АТО. Зокрема 24 рази на Донецькому, 26 – на Маріупольському та 4 – на Луганському напрямках.

Обстріли

На Донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії окупанти випустили 34 снаряди по наших опорних пунктах в Авдіївці та 28 – у Пісках. Крім цього, по захисниках Авдіївки ворог бив зі 120- та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також 120- та 82-мм міномети і БМП противник застосував у селищі Луганське, міномети калібру 82 мм – у Троїцькому, гранатомети – в Новгородському, Пісках, Новоселівці Другій, біля шахти Бутівка, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – в Зайцевому.

Не припиняють російські окупанти збройні провокації й на Маріупольському напрямку. Наших воїнів у Широкиному та Старогнатівці вони обстріляли зі 120-мм мінометів. Міномети калібру 82 мм та гранатомети супротивник застосував неподалік Красногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Мар’їнки та Широкиного активізувалися ворожі снайпери.

На Луганщині окупанти вели мінометний вогонь по Старому Айдару, а Новоолександрівку обстріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: