Експерт: перевірки чиновників не мають жодних наслідків

Читать на русском

Перевірки, безумовно, потрібні, але проводити їх потрібно іншим людям, за іншими критеріями, й наслідки таких перевірок мають бути іншими.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валентин Гладких, коментуючи обіцянку народного депутата України Юлії Тимошенко.

«По-перше, «Батьківщина» як фракція, що не перебуває в коаліції, має доволі обмежений вплив як на проведення таких перевірок, так і на оприлюднення їх результатів. По-друге, популістичний аспект: публікація таких перевірок нічого не дасть. У всіх, хто пройшов перевірки, все нормально, ніхто не помічений у корупційних діяннях. А те, що в нього 28 квартир, тих, хто проводив такі перевірки, не зацікавило. Мабуть, ці квартири придбані чесним шляхом», – зазначив політолог.

За словами Гладких, перевірки мають проводити інші люди, адже в нас і надалі топові корупціонери будуть проходити люстрацію й залишатися на своїх посадах.

«Я дуже скептично ставлюся як до самого факту таких перевірок, так і до їх результатів. Перевірки, безумовно, потрібні, але проводити їх потрібно іншим людям, за іншими критеріями, й наслідки таких перевірок мають бути іншими. в нас відбувається смішна ситуація, як із люстрацією, коли топові корупціонери, що були помічені в усіх корупційних скандалах, обвинувачувалися в зв’язках із кримінальними структурами, прекрасно пройшли антикорупційну перевірку й усі лишилися на своїх посадах. Це все, що нам потрібно знати про будь-які перевірки», – пояснює експерт.

Нагадаємо, фракція «Батьківщини» звинуватила деяких міністрів уряду в тісних зв'язках з українськими олігархами та пообіцяла оприлюднити результати перевірок кандидатів на посади міністрів або будь-яких інших чиновників щодо їхніх зв'язків з олігархічними кланами.

Згодом керівник прес-служби партії Катерина Лебедєва повідомила «Слову і Ділу», що перевірки були, але докази, які б підтвердили звинувачення на адресу членів Кабміну, в «Батьківщині» надати відмовилися.

За словами Лебедєвої, висновки аналітичної служби є внутрішнім службовим документом, який не підлягає публікації. «Але факти залежності чиновників від олігархів постійно з'являються у відкритому доступі в різних засобах масової інформації», – відзначили в «Батьківщині».

Эксперт: проверки чиновников не имеют никаких последствийSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: