Росія створює в Україні мультикризове становище – експертна думка

Читать на русском
Ескалаційний сценарій матиме місце в найближчі 1-1,5 місяця з метою дотиснути слабке керівництво України до Мінська-3.
Михайло Гончар

Відновлюючи повномасштабні військові дії на Донбасі й створюючи резонансні події на кшталт убивства Павла Шеремета Росія формує в Україні мультикризове становище, маючи на меті руйнування держави зсередини.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, передає «Слово і Діло».

«Росія створює мультикризове становище в Україні. Фактичне відновлення НЗФ бойових дій на східному фронті, створення конфліктогенних резонансних подій всередині України (резонансне вбивство Шеремета), дискредитаційна кампанія проти України за кордоном», – пише Гончар.

За його словами такий алгоритм дій московського керівництва цілком вписується в канон ведення «гібридної» війни, коли «противник знищується не стільки військовими діями ззовні, скільки крекингом ізсередини».

«Ескалаційний сценарій матиме місце в найближчі 1-1,5 місяця з метою дотиснути слабке керівництво України до «Мінська-3». Росія взяла до уваги дистанціювання Заходу від «української кризи», занурення в проблеми внутрішнього порядку (вибори в США, теракти в Ніцці, Баварії тощо)», – вважає глава Центру «Стратегія ХХІ».

Схожу думку озвучив і речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

«Зухвале вбивство Павла Шеремета в центрі Києва шляхом підриву вибуховим пристроєм автомобіля, в якому він перебував за кермом, – це зухвалий і цинічний злочин, спрямований на дестабілізацію ситуації в державі», – написав він.

Якщо Україна дійсно занурюється в дестабілізацію, то потрібно застосувати заходи із захисту, вважає керівний партнер Analytic Group Da Vinci AG Андрій Колпаков.

«Не хочеться накликати, але здоровий глузд підказує, що якщо це дійсно план дестабілізації, то одним гучним вбивством справа не обмежиться. Тому відповідальним і наближеним бажано не кричати про російський слід у Фейсбуці та на ефірах, а вжити заходів щодо захисту всіх тих, кому погрожували останнім часом. А таких, я розумію, немало», – пише він у себе в Facebook.

Сьогодні стало відомо, що в центрі Києва на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького був убитий відомий журналіст Павло Шеремет.

Останнім часом спостерігається загострення конфлікту на Донбасі. Бойовики ведуть високоточний обстріл позицій ЗСУ, що призводить до щоденних втрат. Зокрема, лише 18 липня загинуло семеро бійців Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: