Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 20 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню. З них по 24 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганщині.

Обстріли

На Маріупольському напрямку із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії ворог випустив 12 снарядів по наших опорних пунктах у Широкиному. Крім цього, застосував 82-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. По українських воїнах у Талаківці противник бив із 120- та 82-мм мінометів. Під мінометні обстріли також потрапили наші захисники у Красногорівці, Гнутовому та Водяному, а з інших видів стрілецької зброї – у Мар’їнці, Славному, Старогнатівці та Новогригорівці.

На Донецькому напрямку найгарячішим населеним пунктом залишається Авдіївка. Тут ворог задіяв проти наших військ 120- та 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також, зі 120-мм мінометів противник обстріляв Майорськ, а з мінометів калібру 82 мм – шахту Бутівку, Опитне та Зайцеве.

На Луганщині з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти стріляли по Станиці Луганській, зенітні установки були застосовані під Новозванівкою, а БМП – під Новоолександрівкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: