Експерт розповів, коли ухвалять законопроект про накопичувальну систему пенсійного забезпечення

Читать на русском

Можливий новий етап пенсійної реформи, але впровадження накопичувальної системи найближчим часом чекати не варто.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру стратегічних комунікацій Валентин Войтков, аналізуючи обіцянку віце-прем’єр-міністра Павла Розенка.

«Ця дискусія пов’язана з тим, що Андрій Рева та віце-прем’єр-міністр Павло Розенко дотримуються різних думок щодо накопичувальної системи. Але я думаю, що навряд чи буде відкликатися цей законопроект, будуть вноситися якісь зміни до нього в профільному комітеті під час роботи в сесійній залі», – пояснює експерт.

За словами Войткова, цей законопроект має дуже низькі шанси на ухвалення.

«Потрібно говорити про те, чи буде ухвалений цей законопроект. Я думаю, що, враховуючи вимоги МВФ, хронічний дефіцит Пенсійного фонду та можливе збільшення пенсійного віку, дуже низькі шанси, що цього року він буде ухвалений. Ми можемо говорити про новий етап пенсійної реформи, але законопроект навряд чи ухвалюватиметься», – переконаний експерт.

Нагадаємо, 31 травня 2016 року віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Кабмін не буде відкликати внесений до Верховної Ради законопроект №4608 про накопичувальну систему пенсійного забезпечення.

Эксперт рассказал, когда примут законопроект о накопительной системе пенсионного обеспеченияSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: