Вадатурський не скасував призов сільських вчителів на військову службу

Читать на русском
Народний депутат від пропрезидентської фракції Андрій Вадатурський не виконав свою першу обіцянку.
Андрій ВадатурськийФото: latifundist.com

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Андрій Вадатурський не ініціював законопроект про скасування призову на військову службу сільських вчителів.

Відповідне зобов'язання політика «Слово і Діло» зафіксувало наприкінці червня минулого року.

Так, 1 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо звільнення від призову на військову службу з мобілізації викладацького складу вищих навчальних закладів і наукових працівників)» №2620. Цим законопроектом не звільняються від військового призову сільські вчителі. Щоправда, завдяки поправці міністра освіти і науки Лілії Гриневич вчителі із сіл більше не підпадатимуть під призов на військову службу.

Водночас Андрій Вадатурський за рік так і не подав відповідну ініціативу, а замість нього це зробила Гриневич. Таким чином, нардеп від фракції «БПП» провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, 25 червня 2015 року Вадатурський пообіцяв підготувати законопроект про скасування призову на військову службу сільських вчителів.

«Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків. Так, Андрій Вадатурський дав 26 обіцянок, 15 з яких виконав. Рівень його відповідальності – 58%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: