Названі найвідповідальніші парламентські фракції

Читать на русском

Незабаром формально має бути закрита четверта сесія Верховної Ради, але деякі народні депутати наполягають на роботі законодавчого органу без літніх канікул. Втім, як воно буде насправді, досі ніхто не знає, щоправда, вже можна підбити деякі підсумки. «Слово і Діло» вирішило розробити рейтинг фракцій за виконанням обіцянок.

Так, найвідповідальнішою стала парламентська фракція «Народного фронту», яка, роздавши 1267 обіцянок (друга за кількістю розданих), 507 із них виконала. Станом на 11 липня рівень її відповідальності складає 40%. Абсолютним рекордсменом із кількості розданих обіцянок є фракція «Блоку Петра Порошенка» – 1835 зобов'язань. «БПП» посідає друге місце в рейтингу відповідальності – 28,1% виконаних (517 у кількісному показнику).

Третю сходинку посіли позафракційні депутати, які роздали 793 обіцянки, виконавши з них 211. Рівень їхньої відповідальності – 26,2%. Впритул за позафракційними нардепами йде парламентська фракція «Самопомочі» – 26% виконаних обіцянок, що в кількісному показнику становить 243 з 934 загалом розданих. До п'ятірки потрапила також «Батьківщина» з 22,8% виконаних обіцянок.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків. Дізнатися, як виконують свої обіцянки політики, можна тут. А подивитися найвідповідальніших можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: