Обіцяні Аваковим харківські «Дозори» так і не доїхали до Нацгвардії

Читать на русском
Незважаючи на обіцянку Арсена Авакова, Національна гвардія України так і не отримала бойові машини Дозор харківської розробки.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провалив обіцянку забезпечити Національну гвардію автомобілями «Дозор» харківської розробки.

Таке зобов'язання очільника МВС «Слово і Діло» зафіксувало ще 2 червня 2014 року, в розпал бойових дій у Донецькій та Луганській областях.

«Обговорюємо формування замовлення на придбання для Національної гвардії України бойових броньованих машин «Дозор». Чудова харківська розробка. Дуже сучасна. Беремо на випробування перші машини й будемо замовляти серію», – сказав тоді Аваков.

Проте у відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла» 5 липня 2016 року в Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що машини «Дозор» Національною гвардією України не закуповувалися та не плануються до закупівлі.

Треба сказати, що українські «Дозори» все-таки поїхали на передову, однак не до Національної гвардії, а до бійців Збройних сил: контракт із підприємством-виробником броньованих машин у грудні 2015 року підписало Міністерство оборони.

Що ж до самого Арсена Авакова, то це вже 41-а його невиконана обіцянка. В рейтингу відповідальності членів Кабміну він посідає сьоме місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: