Депутати дозволили демобілізацію «довічних» контрактників

Читать на русском
Майже 20 тисяч добровольців, які першими пішли в зону АТО, уклали довічні контракти до завершення бойових дій і тепер не можуть ані звільнитися, ані розірвати їх.

У Верховній Раді ухвалили в цілому й за основу проект закону №4689, що дозволяє демобілізуватися учасникам бойових дій, які уклали контракти із ЗСУ з формулюванням «до завершення АТО».

Законопроект підтримали всі фракції, профільний комітет і Міністерство оборони, пише у себе в Facebook депутатка від фракції «Батьківщини» Олена Шкрум, передає «Слово і Діло».

«19 тисяч наших військовослужбовців зможуть нарешті побачити свої сім'ї», – повідомляє вона.

За її словами, майже 20 тисяч добровольців, які першими пішли в зону АТО, уклали «довічні» контракти «до завершення АТО» і тепер не можуть ані звільнитися, ані розірвати їх.

Порошенко закликає демобілізованих бійців служити за контрактомЗа словами Порошенка, демобілізованих службовців Збройних Сил, навчених та загартованих у боях, потрібно залучати до подальшої військової служби.

«Стан невизначеності призводить, звичайно, до деморалізації особового складу. Виникають питання довіри до Збройних сил України, до контрактної служби в цілому», – підкреслила Шкрум.

До ухвалення цього закону єдиний спосіб для такої категорії добровольців звільнитися полягав у використанні корупційних схем в армії. Також можна звільнитися за станом здоров'я або за службовою невідповідністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: