Експерт: те, що відбувається в Раді, – репетиція перед прийдешньою осінньою кризою

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Вранці 8 липня спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив про те, що засідання не відбудеться, пояснивши це тим, що трибуна була заблокована нардепами від «Батьківщини» та «Радикальної партії».

Політолог Володимир Фесенко вважає, що лідери фракцій «Батьківщини» та «РПЛ» зорієнтовані на дострокові вибори й борються за рейтинги.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Зараз іде конкуренція за те, хто отримає більше електоральних балів на темі тарифів. Тобто йде боротьба за рейтинги. Інша річ, що момент для цього обрано не найвдаліший. Влітку, перед канікулами, у Верховній Раді жодної парламентської кризи не буде. Розгляд більшості питань уже перенесено на осінь», - розповідає Фесенко.

Саме восени, на його думку, ризики нової політичної кризи стануть набагато більшими, ніж зараз.

«Ось тоді розгорнеться справжня боротьба. А те, що відбувається зараз, - скоріш за все, репетиція.

Як вважає політолог, по-справжньому складною ситуація буде, коли населення отримає перші рахунки на оплату тепла.

Поки партії кричать про «тарифний майдан», «Опоблок» тихою сапою повертає електоратЕксперт прокоментувала заяву Юлії Тимошенко про об'єднання опозиційних партій проти влади.

«Щодо настроїв населення, то поки це скоріше віртуально. Зараз може йтися лише про гарячу воду. Щодо тепла це стане актуально, коли прийдуть платіжки, - в листопаді. Тому з точки зору соціальних ризиків, найбільш складною ситуація буде в листопаді-на початку грудня. Це буде складний період і для Кабінету Міністрів, і для влади в цілому», - пояснює експерт.

На його думку, в цій ситуації є два сценарії: люди перестануть платити за рахунки або ті партії, які блокують сьогодні трибуну, організовують масовий мітинг із вимогою відставки Гройсмана.

Як відомо, сьогодні лідер «БПП» Ігор Гринів заявив, що Верховна Рада не закриє поточну сесію, а протягом літа буде збиратися для ухвалення низки важливих законів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: