Карта АТО: ситуація на сході України станом на 9 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 9 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла неспокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли

Минулої доби російські окупаційні війська 72 рази відкривали вогонь по українських підрозділах, зокрема, по 33 рази на Донецькому та Маріупольському напрямках та 6 - на Луганщині.

Напрямки

На Маріупольському напрямку противник випустив 20 снарядів із 122-мм артилерії по Водяному. У Широкиному, Талаківці та Старогнатівці окупанти застосували 120-мм міномети. Під Талаківкою ворог також задіяв 82-мм міномети, гранатомети та вів вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Авдіївка, Зайцеве, Майорськ та Луганське, де супротивник обстрілював опорні пункти ЗСУ з мінометів калібру 120 мм. Також, на Донеччині ворог застосовував 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На Луганщині з гранатометів та стрілецької зброї противник обстріляв українських воїнів, які несуть службу неподалік Станиці Луганської та Новоолександрівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: