Довибори-2016: імовірні претенденти на перемогу в 206 окрузі

Читать на русском

17 липня в одномандатному виборчому окрузі №206 міста Чернігів пройдуть проміжні вибори до Верховної Ради. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати ймовірних кандидатів на отримання мандата в цьому окрузі.

На нашу думку, основними претендентами на перемогу є самовисуванець Максим Микитась, Сергій Гарус («Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Юрій Власенко («Батьківщина»).

Всі троє претендентів балотуються вперше, але найбільші шанси на перемогу має самовисуванець Максим Микитась. По-перше, його безпосередньо пов'язують із мером Чернігова Владиславом Атрошенком, який на парламентських виборах 2014 року отримав мандат саме за цим округом. Також Микитась очолює благодійний фонд «Поліський оберіг», який, за інформацією ЗМІ, тісно пов'язаний із мером. Крім того, Атрошенко на свої офіційні зустрічі постійно запрошує Микитася. Як відомо, раніше самовисуванець був депутатом Київради від партії мера столиці Віталія Кличка «УДАР». Таким чином, Микитась може розраховувати на допомогу двох мерів – Кличка та Атрошенка. Вони можуть підтримати кандидата як фінансово, так і політично.

Також непогані шанси на отримання мандата має кандидат від пропрезидентської партії Сергій Гарус. Наразі він обіймає посаду директора комунального підприємства «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради. Гарус також пов'язаний із мером Чернігова Владиславом Атрошенком. Раніше він був його помічником, ще за часів депутатства. Крім Атрошенка, кандидат від «БПП» був помічником екс-нардепа від цієї ж фракції Валерія Куліча, який зараз очолює Чернігівську облдержадміністрацію.

Не варто скидати з рахунків і кандидата від «Батьківщини» Юрія Власенка. Наразі він очолює Чернігівську партійну організацію «Батьківщини», а раніше був керівником управління юстиції в регіоні та помічником місцевого нардепа Валерія Дубіля, який зараз обіймає посаду голови обласної партійної організації «Батьківщини». Крім Дубіля, Власенко може розраховувати на допомогу свого брата Олега, який раніше керував Прилуцьким районом Чернігівської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: