Турки можуть дозволити РФ використовувати свою авіабазу для бомбардувань Сирії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Туреччини не виключив, що Анкара може дозволити РФ використовувати свою авіабазу для операцій проти терористичного угруповання ІД.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу не виключив можливості надання Туреччиною можливості російським військовим користуватися своєю авіаційною базою «Інджірлік» для операцій проти терористичного угруповання «Ісламська держава».

Про це з посиланням на «УНН» інформує «Слово і Діло».

За словами Чавушоглу, відповідних домовленостей йому вдалося досягти під час зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим.

Туреччина передумала виплачувати компенсацію за збитий російський винищувачПрем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим спростував свою заяву, що Туреччина готова виплатити Російської Федерації компенсацію за збитий в Сирії російський Су-24.

«Ми будемо співпрацювати з усіма, хто протистоїть «ІД». Ми від самого початку ведемо цю боротьбу й ми відкрили базу «Інджірлік» для тих, хто хоче активно взяти участь у ній. Чому ми не зможемо точно так само співпрацювати і з Росією? «ІД» – для всіх нас ворог, і з ним потрібно боротися. Це надзвичайно важливо для впровадження цього механізму в життя та запобігання будь-яких небажаних інцидентів. З цієї теми ми зійшлися на думці з Сергієм Лавровим», – зазначив він в ефірі одного з місцевих телеканалів.

Відомо, що авіабаза «Інджірлік» розташована на півдні Туреччини в провінції Адана, а її діяльність регламентується Договором про військову та економічну співпрацю США та Туреччини. Наразі там базуються літаки США, Німеччини, Великобританії, Катару та Саудівської Аравії.

Нагадаємо, 30 червня президент Росії підписав указ, що скасовує економічні санкції проти Туреччини та заборону на відпочинок у країні російських туристів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: