Семерак вважає, що на сміттєзвалищі під Львовом ведуть нелегальний бізнес

Читать на русском
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розповів про нелегальний бізнес на Грибовицькому сміттєзвалищі.

На Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом місцеві чиновники дозволяють нелегальне сортування сміття, отримуючи з цього доходи.

Про це в інтерв'ю «Еспрессо» розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє «Слово і Діло».

«Впродовж трьох років комунальне підприємство не допускало на територію Грибовицького сміттєзвалища представників екологічної інспекції. Я не хочу захищати екологічну інспекцію, але це приклад того, що чиновники, очевидно, – це моє припущення – кожен день на нелегальному сортуванні сміття отримували доходи», – вважає Семерак.

За його словами, на це звалище везуть кольоровий і чорний метали, папір, картон і пластик, за які в пунктах прийому платять готівкою.

«Цю систему треба впорядковувати. Це сфера відповідальності органів місцевого самоврядування. Мінжитлокомунгосп відповідає за формування державної політики, і сьогодні ми разом – Мінекології, Мінжитлокомунгосп і Мінекономіки – створили спільну робочу групу зі створення стратегії поводження з відходами. І я сподіваюся, що нам вдасться, незважаючи на протидію тіньових учасників, впорядкувати цей ринок», - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше на Грибовицькому звалищем під Львів сталася пожежа, в результаті якої загинуло троє рятувальників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: