ЗМІ розповіли, хто стане новим прокурором Миколаївської області

Читать на русском
У Генпрокуратурі хочуть посадити в крісло прокурора Миколаївської області правоохоронця, який обіймав посаду заступника обласного прокурора за часів Януковича.
Роман Забарчук

Генеральний прокурор України Юрій Луценко хоче призначити прокурором Миколаївської області люстрованого Романа Забарчука, який раніше обіймав цю посаду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «НикВести».

За інформацією ЗМІ, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Вадатурський мав розмову з генпрокурором. Нардеп запропонував Юрію Луценку призначити прокурором Миколаївської області Романа Забарчука, який у 2014 році був переведений із прокурорського крісла на посаду першого заступника обласного прокурора, а в 2015 році потрапив під закон «Про очищення влади» й був звільнений.

«Я в понеділок розмовляв із Луценком щодо кадрової політики в прокуратурі. Я тут підтримую призначення Романа Забарчука, який, в принципі, я вірю, що він зможе дійсно взятися за розвал цих схем, які були тут (в Миколаївській області – Ред.) побудовані. В нас звикли до безкарності. Тому я сподіваюся, що це призначення буде. І вже з новою прокуратурою зайнятися цими схемами», – заявив Вадатурський.

Як відомо, Романа Забарчука раніше звинувачували в причетності до покриття незаконного бізнесу, видобутку піску та пунктів прийому металобрухту.

Роман Забарчук розмовляє з директором миколаївського кар'єраvcxcvc cvcvc

Нагадаємо, сьогодні, 1 липня, генпрокурор Юрій Луценко представить нового прокурора Миколаївської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: