Кубіву не вдалося домовитися про отримання траншу від МВФ до кінця червня

Читать на русском
Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів не виконав обіцянку щодо отримання траншу від МВФ до кінця червня.
Степан Кубів

Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів не зміг до кінця червня домовитися про черговий транш від Міжнародного валютного фонду, хоча обіцяв зробити все можливе.

Відповідне зобов'язання віце-прем'єра «Слово і Діло» зафіксувало наприкінці квітня.

Станом на 30 червня Україна так і не отримала новий транш від МВФ. За словами екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, який проводив зустріч із заступником директора МВФ Девідом Ліптоном, наразі готується підписання фінальної редакції меморандуму між українською владою та МВФ.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє зробити все можливе, щоб отримати транш МВФ до кінця червня 2016 рокуСказано 22 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас, за прогнозами Кубіва, Україна має отримати транш від МВФ в середині літа 2016 року. Через невизначеність першого віце-прем'єра та відсутність фінальної редакції меморандуму між МВФ та українською владою «Слово і Діло» надає цій обіцянці статус «не виконано».

Нагадаємо, в інтерв'ю українському щотижневому суспільно-політичному журналу «Новое время» від 22 квітня 2016 року Степан Кубів пообіцяв зробити все можливе, щоб отримати наступний транш МВФ у травні-червні 2016 року, й зазначив, що всі міжнародні зобов'язання України будуть виконані.

Це вже шоста провалена першим віце-прем'єром обіцянка. «Слово і Діло» зафіксувало за Кубівим 32 обіцянки, з яких 19 є виконаними, ще 7 – перебувають у процесі виконання. Рівень його відповідальності – 59%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: