Карта АТО: ситуація на сході України станом на 22 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 22 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла неспокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли:

На донецькому напрямку бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та мінометів калібру 82 мм укріплення Збройних сил України неподалік Авдіївки та шахти Путилівська (Бутівка), а після 22:00 до обстрілів позицій неподалік Авдіївки ворог долучив ще й важку артилерію калібру 152 мм.

Також, сепаратисти з автоматичних гранатометів вели вогонь по українських військових у районі Верхньоторецького та Луганського, а по позиціях неподалік Троїцького – з мінометів різних калібрів. Проросійські банди застосовували й самохідні артустановки калібру 122 мм та гатили по укріпленнях сил АТО неподалік Майорська та Миколаївки Другої.

На маріупольському напрямку банди обстрілювали позиції ЗСУ зі стрілецької зброї поблизу Красногорівки, Мар’їнки та Гнутового, а поруч Новотроїцького, Водяного, Талаківки та Тарамчука – з гранатометів різних систем. У районі Красногорівки та Мар’їнки активно діяли снайпери.

На луганському напрямку з кулеметів великого калібру, БМП та гранатометів російські бойовики вели вогонь по позиціях поруч із Новозванівкою.

За минулу добу вздовж лінії розмежування також зафіксовано проліт трьох БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: