Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 19 червня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Всього за минулу добу зафіксовано 44 обстріли позицій Збройних Сил України, з них по 19 – на Донецькому і Маріупольському напрямах і 6 – на Луганському.

Напрями

На Маріупольському напрямку гарячіше всього було поблизу Красногорівки. Російські окупанти чотири рази накривали укріплення ЗСУ з мінометів калібру 82 і 120 мм і двічі з танків.

Під мінометним вогнем виявилися опорні пункти поблизу Талаківки, Широкино і Лебединського, а позиції неподалік Водяного і Мар'їнки потрапили під обстріл з кулеметів і гранатометів.

На Донецькому напрямку противник вів вогонь в районі Зайцеве, Новгородського і Авдіївки – з озброєння різних систем. Крім того, опорні пункти поблизу Авдіївки, Невельського і шахти Путилівська (Бутівка) російські окупанти обстрілювали ще і з мінометів різних калібрів. Близько опівночі неподалік Невельського російські окупанти вели вогонь з 122 мм САУ.

На Луганському направлення українських бійців в районі Новозванівка ворог обстрілював з зеніток, а згодом включив ще й міномети. Неподалік Попасній і Новоалександровки по позиціях ВСУ вівся вогонь з кулеметів і гранатометів різних систем.

В окремих випадках підрозділи ЗС України відкривали вогонь у відповідь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: