«Оксана Білозір на KissFM»: соцмережі коментують запровадження квот на радіо

Читать на русском

Депутати ухвалили закон, який встановлює квоти на україномовні пісні в ефірі вітчизняних радіостанцій. Соціальні мережі відреагували на рішення парламенту.

Сьогодні народні депутати підтримали закон, який встановлює квоти на пісні в радіоефірі. Тепер 35% ефірного часу має відводитися на українські пісні. В іншому разі- штраф у розмірі 5% від суми ліцензії на мовлення.

Рішення парламенту багато хто називає історичним, оскільки, на їхню думку, квоти допоможуть позбутися від засилля російської «попси» в ефірах українських радіостанцій і створять умови для зростання популярності та якості вітчизняних виконавців.

Однак не всі згодні з такими нововведеннями. В соціальних мережах політики та експерти діляться своїми думками з приводу квот на радіо. «Слово і Діло» обрало найцікавіші з них.

Вчора народний депутат та голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар анонсувала голосування за квоти та висловила сподівання, що депутати не полетять у Францію на футбольний матч національної сбірної, а прийдуть на роботу.

А вже сьогодні Сюмар подякувала всім, хто долучився до створення та голосування за законопроекту.

Керівник ТАВР Медіа («Русское радио», «ХІТ ФМ», Kiss FM) Ігор Чернишов прокоментував рішення парламенту на своїй сторінці у Facebook.

Генеральний директор танцювальної радіостанції Kiss FM Антон Цеслик пожартував на своїй сторінці щодо зобов'язань, які накладають квоти на тематичні радіостанції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: