Тисячі м'ячів та премії за Євро: «футбольні» обіцянки українських політиків

Читать на русском
Слово і Діло аналізує обіцянки українських політиків, які вони дали для розвитку футболу в країні.

«Слово і Діло» нагадує читачам про те, що сьогодні, в рамках Євро-2016 збірна України гратиме проти збірної Німеччини. Водночас, ми хочемо нагадати українським політикам про їхні обіцянки, що пов’язані з розвитком футболу.

На сьогоднішній день ми зафіксували лише дві виконані «футбольні» обіцянки, три провалені, та 10, які мають статус «в процесі виконання».

Ще в минулому році народний депутат Вадим Івченко пообіцяв ініціювати проект закону «Про футбол», який би, за його словами, вирішив усі проблемні питання функціонування цього виду спорту в країні, зокрема, фінансування футбольних клубів, розмір заробітної плати гравців та фінансування команд другої ліги, роботи профспілок та інші. Однак, за цілий рік він так і не подав до Ради відповідного законопроекту.

Вадим ІвченкоНародний депутат України
Івченко пообіцяв ініціювати законопроект «Про футбол»Сказано 6 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Народний депутат і власник футбольного клубу «Говерла» Нестор Шуфрич пообіцяв, якщо гравці клубу не підуть на зменшення зарплатні, то вони не гратимуть в команді. Не дивлячись на проблеми з фінансуванням, гравці «Говерли» продовжили виходити на поле.

Також в минулому році президент Федерації футболу України, нардеп Андрій Павелко пообіцяв гравцям збірної України з футболу матеріальну винагороду за вихід з відбіркового етапу Євро-2016. В цьому році «Слово і Діло» двічі направляло запити щодо виконання цієї обіцянки – в ФФУ та самому Павелку, однак відповіді ми так і не отримали. Враховуючи вищевказане, залишається тільки присвоїти цій обіцянці статус «не виконано».

Більшість «футбольних» обіцянок української влади на сьогодні перебувають у процесі виконаня. Обласні та районні федерації футболу чекають обіцяних Павелком до 2020 року 100 тисяч м’ячів, 2,5 тисяч футбольних майданчиків та 50 стадіонів. Вболівальники ужгородської «Говерли» сподіваються, що власник клубу Нестор Шуфрич виконає свою обіцянку, і клуб не припинить своє існування.

І наостанок, про хороше, а точніше – про виконані обіцянки. Народному депутатові Ярославу Москаленку вдалося виконати свою обіцянку і завершити будівництво стадіону в селі Нові Петрівці, а Богдан Дубневич організував турнір з футболу серед юнаків у Львові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: