Поліція спіймала сумських чиновників на «розпилі» бюджетних коштів

Читать на русском
Працівники Національної поліції зловили чиновників із Сумської області, які вкрали з бюджету 500 тисяч гривень.

Працівники Управління захисту економіки ГУ Національної поліції в Сумській області запобігли розкраданню бюджетних коштів на суму 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Оперативники встановили, що в 2015 році Сумська область отримала 500 тисяч гривень на реалізацію програми будівництва житла в сільській місцевості.

У поліції розповіли, скільки телефонних «мінерів» спіймали з початку рокуНаціональна поліція України з початку року порушила майже 300 кримінальних проваджень проти телефонних мінерів.

«Однак бюджетні кошти використовувалися не за призначенням, а були привласнені громадянами й особисто директором підприємства. Сума завданих державі збитків становить півмільйона гривень. Слідче управління ГУНП у Сумській області порушило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України», – повідомили у відомстві.

Наразі слідчі проводять необходні заходи. Причетним до злочину загрожує покарання у вигляді обмеження волі терміном до 5 років або позбавленням волі на той самий термін із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: