Експерт про голосування за зміни до КУ: події розвиватимуться так, як хочуть в АП

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Голосування за зміни до Конституції продемонструвало ту конституційну більшість, яку ми маємо.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи голосування у ВР за зміни до Конституції в частині правосуддя.

Головне, що потрібно розуміти, – це не найважливіші зміни до Конституції, які будуть, а лише репетиція», – підкреслила експерт.

«Зрозуміло, що із «Самопоміччю» або без, із іншими фракціями чи без них, будь-яким зручним способом, але події розвиватимуться так, як того хочуть на Банковій», – констатувала вона.

Відповідно, на її думку, зараз чітко показано, що в нас є провладна більшість у всіх її проявах: Президент, президентський Кабмін та президентська ВР.

У «БПП» очікують завершення судової реформи наступного пленарного тижняУхвалення в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів планується наступного пленарного тижня, чим ознаменується закінчення судової реформи в Україні.

Водночас політолог Михайло Дяденко вважає, що у випадку з голосуванням за зміни до КУ так лягла карта й збіглися інтереси.

При цьому, як припускає експерт, наступні голосування можуть проходити з таким же розкладом.

«Керівники політичних сил уже сформували своє бачення й ситуація повториться як зі змінами до КУ, так і з іншими голосуваннями», – зазначив Дяденко.

Додамо, що за зміни до Конституції в частині правосуддя проголосували 335 депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: