Засідання Верховної Ради: голосування за судову реформу. Онлайн-трансляція

Читать на русском
Сьогодні Верховна Рада розглядатиме законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя.

Сьогодні Верховна Рада розглядатиме законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя. Ці зміни називають судовою реформою, яка, на думку Президента, наведе лад у судовому корпусі.

Онлайн-трансляцію засідання можна дивитися на офіційному каналі Верховної Ради в Youtube, пише «Слово і Діло».

Також, сьогодні парламент може розглянути й інший законопроект – нову редакцію закону «Про судоустрій». Петро Порошенко наголосив, що нова редакція зробить суди незалежнішими та деполітизованими.

Верховна Рада України онлайн трансляція - 02.06.2016 ранокВерховна Рада

10:10

«Радикальна партія» продовжує блокувати трибуну Верховної Ради через провалене голосування за тимчасову слідчу комісію щодо офшорів Президента та інших держслубовців.

10:30

За пропозицією нардепа від фракції «Народного фронту», першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леоніда Ємця нову редакцію Закону «Про судоустрій та статус суддів» будуть голосувати одразу в цілому. Також, комітет відхилив положення в цьому законопроекті, яке обмежує право на відеозйомку судового засідання та вніс деякі поправки, а конституційні зміни в частині правосуддя рекомендував до схвалення.

10:35

Заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов доповідав про нову редакцію Закону «Про судоустрій та статус суддів». За його словами, вона передбачає деполітизацію, незалежність суддів та інші зміни. Філатов додав, що перекваліфікація суддів буде проходити також і в режимі тестування.

11:00

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що попри всі недоліки нової редакції Закону «Про судоустрій та статус суддів» його фракція все одно підтримає на голосуванні.

11:15

Нардеп від фракції «НФ» Ігор Алексєєв заявив, що фракція голосуватиме за нову редакцію Закону «Про судоустрій та статус суддів».

11:20

«Воля народу» також підтримає в першому читанні законопроект про судоустрій.

12:00

Верховна Рада підтримала у першому читанні нову редакцію Закону «Про судоустрій та статус суддів». 281 - За.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: