Венеціанська комісія закликає Раду якомога швидше ухвалити судову реформу

Читать на русском
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав нардепів якомога швидше ухвалити зміни до КУ в частині судової системи.
Венеціанська комісія

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав народних депутатів якомога швидше ухвалити зміни до Конституці України в частині судової системи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я щиро сподіваюся, що Верховна Рада продемонструє політичну зрілість і відповідальність і що короткострокові політичні інтереси не перешкоджатимуть ухваленню реформи, яка має велике значення», – наголосив Букіккіо.

За його словами, реформа судової системи та прокуратури має вирішальне значення для українського майбутнього. Глава Венеціанської комісії зазначив, що без цієї реформи Україна не зможе стати демократичної країною, де панує верховенство права.

«Ця реформа давно назріла й обговорюється вже протягом багатьох років. І вже не час обговорювати деталі. Якщо поправки не будуть ухвалені зараз, то ніхто не знає, коли ці реформи будуть впроваджені. Тому я закликаю всі політичні сили зараз провести цю реформу», – заявив він.

Зламати спротив системи: чи зможе судова реформа подолати корупційні виклики?«Слово і Діло» намагалося розібратись, з якими викликами може зіткнутися намагання провести судову реформу в Україні.

Букіккіо також розповів, що ця реформа зміцнює незалежність суддів та усуває можливості для впливу на них із політичного боку – як парламенту, так і Президента. Крім того, він позитивно оцінив скасування суддівської недоторканності, що передбачена цим законопроектом.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко на зустрічі з главами фракцій та депутатських груп закликав нардепів дати позитивне рішення щодо судової реформи. Він також наголосив, що вніс нову редакцію закону «Про судоустрій», яка деполітизує суди.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: