Карта АТО: ситуація на сході України станом на 26 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 26 травня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції сил АТО південніше Авдіївки. З мінометів такого ж калібру сепаратисти вели вогонь по українських укріпленнях в районі Зайцевого. А по українських військових у Мар’їнці загарбники вели вогонь зі стрілецької зброї.

Також, проросійські бандформування з озброєння бойових машин піхоти тричі відкривали вогонь по укріпленнях Збройних сил України поблизу Луганського.

На Маріупольському напрямку бойовики з великокаліберних кулеметів та гранатометів обстріляли Широкине, а з протитанкового ракетного комплексу були обстріляні позиції сил АТО біля Новотроїцького, де українські військові відкрили вогонь у відповідь та знищили ворожий вогневий засіб.

На Луганському напрямку сепаратисти з кулеметів, зенітних установок та озброєння БМП були обстріляні українські опорні пункти під Новозванівкою, а з гранатометів – біля Станиці Луганської.

Впродовж минулої доби в зоні проведення АТО зафіксовано прольоти 6 ворожих БПЛА-розвідників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: