Перші кроки в ГПУ: Луценко збільшив функції Горбатюка

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів кадрові перестановки в Генпрокуратурі та додав повноважень Сергію Горбатюку.

В ході зустрічі з адвокатами Небесної сотні генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про заходи щодо реорганізації Генпрокуратури.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Вирішено ліквідувати управління, яке допитувало слідчих і оперативників, які ведуть справи Майдану.

Крім того, глава Управління спецрозслідування Сергій Горбатюк відтепер отримає ширші функції та звітуватиме особисто генпрокурору.

Таке рішення Луценко пояснив взаємним протистоянням Столярчука й Горбатюка.

При цьому, Генпрокурор підкреслив, що вирішив передати Горбатюку додаткові функції процесуального керівництва.

Експерт пояснив, що допоможе приховати можливі провали Луценка в ГПУПолітолог поділився міркуваннями з приводу того, як координуватимуть роботу Рада прокурорів та новий очільник Генпрокуратури Юрій Луценко.

Додамо, що напередодні Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що покине політику, якщо не зможе впровадити реформи в ГПУ.

Політолог Валентин Гладких передбачає, що коли новому керівництву ГПУ потрібно буде пояснити свою неспроможність, вирішити якісь реальні проблеми, що вже наобіцяли новообраний генпрокурор і ті, хто вибирав його на цей пост - використовуватимуть такий «громовідвід», як органи прокурорського самоврядування.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада України підтримала призначення народного депутата Юрія Луценка генеральним прокурором України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: