Карта АТО: ситуація на сході України станом на 21 травня

Читать на русском

Відносне затишшя в зоні проведення АТО тривало недовго. Традиційно бойовики активізувалися з настанням сутінків.

За фактами, які оприлюднив сьогодні вранці спікер прес-центру антитерористичної операції майор Антон Миронович, за минулу добу противник 20 разів застосовував зброю проти українських воїнів.

Обстріли

З передмість Донецька незаконні збройні формування знову обстрілювали наші укрыплення в районі Авдіївки і Опитного. Використовувалося стрілецьку зброю, гранатомети і 82-мм міномети. З такого ж озброєння бандити вели вогонь по опорних пунктах ЗС України поблизу Зайцеве, недалеко від Горлівки.

Найбільше бойовики порушували умови незастосування зброї на Маріупольському напрямку, де по захисникам Широкино противник бив з гранатометів і мінометів калібру 82 мм. В районі Новотроїцького та Павлопіль НВФ обстрілювали наші позиції по зенітних установок і 120-мм мінометів. Поблизу Тарамчука ввечері знову вів вогонь ворожий снайпер.

Укріплення сил АТО неподалік Трьохізбенка (Луганська область) бойовики обстріляли з гранатометів, а в районі Новозванівка відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Противник активізував розвідувальну діяльність. Тільки за минулу добу зафіксовано 7 прольотів ворожих БПЛА, які проводили розвідку на Донецькому і Маріупольському напрямах.

З початку цієї доби бойовики вже не менше 6 разів порушили перемир'я. На Луганщині і поблизу Маріуполя, а саме в районі Широкино і Трьохізбенки, вони вели вогонь із стрілецької зброї і гранатометів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: