Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 16 травня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Проросійські бандформування продовжують порушувати режим повної тиші на Донбасі.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 мм та 120 мм вели вогонь з околиць та передмістя донецька по українських позиціях біля Авдіївки та Красногорівки. А з гранатометів різних систем та стрілецької зброї укріпленнях сил АТО біля Мар'їнки.

Також, сепаратисти під прикриттям гранатометів, зенітних установок та 82-мм мінометів намагалися вдертись у тил Збройних сил України біля Опитного, втім були виявлені та після розв'язання бою відступили.

На горлівсько-світлодарській дузі проросійські угрупування з автоматичних станкових гранатометів та мінометів калібру 82 мм по українських військових в районі Зайцевого. А неподалік Луганського бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли опорні пункти ЗСУ.

На Маріупольському напрямку сепаратисти з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї намагалися спровокувати українську армію

На Луганському напрямку проросійські бойовики з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли позиції сил АТО в районі Щастя.

Не припинились обстріли й з початку цієї доби. Біля Авдіївки російські найманці застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння, зокрема міномети калібру 120 мм, артилерійські системи калібру 122 мм, а також танки.

На Маріупольському напрямку під вогнем противника опинились наші позиції біля Новотроїцького, Тарамчука й Гранітного, де бойовики також використовують 82-мм та 120-мм міномети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: