У квітні українські політики дали більше 200 обіцянок

Читать на русском

У базі Слова і Діла знаходяться досьє на 5000 політиків, а кількість даних ними обіцянок перевищила позначку 30 000. Ми розповімо, ХУ ІЗ БРЕХУ

Щодня аналітики «Слова і Діла» фіксують у середньому 10-13 обіцянок українських політичних діячів і чиновників. Лише за квітень представники центральної та регіональної влади дали 224 нових обіцянки.

Станом на сьогодні в базі «Слова і Діла» перебувають досьє на 5000 політиків, а кількість озвучених ними обіцянок перевищила позначку 30 000.

У розділі «Рейтинги» можна дізнатися, як дотримують свого слова:

Найбільше люблять обіцяти нардепи, які дають 5-6 нових обіцянок на день.

Володимир Гройсман: від мера до прем'єра«Слово і Діло» проаналізувало весь політичний шлях Володимира Гройсмана, щоб показати, як потенційний прем'єр-міністр виконує власні обіцянки.

На другому місці, з результатом 3-4 нових обіцянки – Кабінет міністрів та Адміністрація Президента. Регіональна влада – губернатори й мери – в середньому дають по 2-3 нових обіцянки щодня.

Фіксування обіцянок політиків здійснюється за допомогою моніторингу їхніх заяв у ЗМІ, повідомлень прес-служб, виступів на брифінгах тощо. А от перевірка обіцянок відбувається на підставі даних, зазначених у офіційних відповідях влади на інформаційні запити. Крім того, журналісти «Слова і Діла» неодноразово особисто інспектували та перевіряли факт виконання тієї чи іншої обіцянки, оскільки в «переможних» звітах чиновників іноді проскакує «зрада».

Тотальний популізм в українській політиці та недостатній рівень інформованості українців про те, як слуги народу виконують свої обіцянки, спонукав «Слово і Діло» підійти до цього питання з усією серйозністю. Ми покажемо, «ХУ ІЗ БРЕХУ»!

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: