Чубаров прокоментував затримання кримських татар під Сімферополем

Читать на русском
Всіх, хто опинився без паспорта або до кого в окупантів виникають додаткові питання, саджають до спеціально пригнаних автобусів і доправляють до відділення поліції.
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

В окупованому Криму почастішали облави на кримських татар під виглядом «рейдів із виявлення незаконних мігрантів».

Про це пише на своїй сторінці в Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє «Слово і Діло».

«Проведення таких «рейдів» дивним чином збігається з часом проведення кримськими татарами спільного п'ятничного намазу. При цьому до мечеті, обраної заздалегідь окупантами як об'єкт для нападу, підтягуються автобуси та інша техніка з посиленими силами збройної поліції, працівниками ФСБ», – пише Чубаров.

Після цього кожен мусульманин і мусульманка зазнають ретельної перевірки на наявність документів, що засвідчують особу.

«Всіх, хто опинився без паспорта або до кого в окупантів виникають «додаткові» запитання, саджають до спеціально пригнаних автобусів і доправляють до відділення поліції», – пояснює дії окупаційної влади Криму Чубаров.

За його словами, такі дії ніколи не застосовуються окупаційною адміністрацією до віруючих інших конфесій. «Це є підтвердженням цілеспрямованості репресій, що мають на меті залякування кримських татар, приниження їхньої честі та гідності», – підкреслив Чубаров.

Недоліки «русского мира»: жителям Сімферополя заборонили збиратисяРосійські окупанти позбавили населення міста Сімферополь права проводити будь-які публічні заходи.

Нагадаємо, що сьогодні, 6 травня 2016 року, від 30 до 50 озброєних людей увірвалися до мечеті в селищі Молодіжне Сімферопольського району після джума намазу. За результатами «перевірки» близько 100 мусульман посадили в автобуси й повезли до відділку.

Трохи пізніше було оприлюднено відео, на якому можна спостерігати, як представники силових відомств окупаційної адміністрації затримували представників корінного народу Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: