У США назвали умови для проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
Заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер повідомив, що Вашингтон не ставить ніяких дат для проведення виборів на Сході України.

Заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер заявив, що Вашингтон стурбований ситуацією на Донбасі і в даному випадку, вибори можливі тільки після припинення бойових дій та виконання мінських угод.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Що стосується виборів (на Донбасі - ред.), помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд була недавно в цьому регіоні, в Україні. Там вона сказала, що ми не визначаємо жодних дат, коли повинні пройти вибори», - підкреслив Тонер.

Він наполіг, що Мінські домовленості вимагають досягнення достатнього рівня безпеки, доступу ОБСЄ, а також можливості кандидатів балотуватися і можливість людей почути їх перед тим, як пройдуть голосування.

Політичний експерт Василь Мокан припустив, що ймовірно, зараз розвиток подій може перейти в іншу площину.

На його погляд, дискусії по Донбасу сконцентруються не навколо дати виборів, оскільки це чиясь суб'єктивна думка, і ні до літа, ні до кінця року виборів там не буде, а вся увага буде зосереджена навколо положень про вибори.

У минулому році, Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори на сході України пройдуть легітимно за українським законодавством в процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, в тому числі і стандартам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: