Карта АТО: ситуація на сході України на 30 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 00:00 30 квітня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба в зоні проведення АТО пройшли неспокійно. Проросійські бандформування, незважаючи на заклик до режиму тиші хоча б на період травневих свят не припиняють обстрілів українських позицій, в тому числі із заборонених мінометів.

Обстріли

Проросійські бойовики 40 разів обстрілювали позиції сил АТО, а в районі Лозуватського безпілотник терористів скидав вибухові пристрої. З початку доби бандформування вже тричі обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї українські опорні пункти в районі Авдіївки і Мар'їнки.

Найбільше обстрілів було в районі Мар'їнки. Бойовики майже півтора десятка разів відкривали вогонь по опорних пунктах ВСУ з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Також з боку тимчасово окупованого Донецька і його передмість бойовики інтенсивно обстрілювали опорні пункти сил АТО на підступах до Авдіївці, Красногорівці і Невельському.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Лебединського з 120-мм мінометів, близько Талаківці - з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї.

Втрати

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули, ще четверо отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: