Експерт: заборона Меджлісу відкриває нову сторінку масових репресій у Криму

Читать на русском
Олександра МатвійчукПравозахисниця, голова ЦГС

Заборона Меджлісу має викликати адекватну реакцію з боку міжнародних структур.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила експерт групи з прав людини «Реанімаційного пакета реформ» Олександра Матвійчук, аналізуючи рішення кримського суду, який ухвалив заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

«Зараз запроваджені санкції ЄС щодо Криму потрібно робити більш жорсткими. Ми стали свідками того, як усі останні кілька місяців лише дискутували про захист Меджлісу, але це не мало жодного впливу на РФ», – наголосила Матвійчук.

На переконання експерта, мову дипломатії потрібно посилювати методами економічних санкцій. РФ розуміє лише такий підхід.

«Це стало б сигналом для Кремля й РФ зрозуміла б ціну подальших репресій», – підкреслила вона.

«Насправді, зараз заборона Меджлісу – це переломний момент, який відкриває нову сторінку репресій на окупованому півострові. Наші європейські партнери мали б розуміти, що це означає не просто заборону представницького органу корінного народу, але й можливість будь-кого посадити до в'язниці лише за факт причетності до Меджлісу», – пояснила вона.

Як зауважила експерт, заборона Меджлісу – це початок широкомасштабних репресій, і кожен, хто проживає в Криму, це розуміє.

Зазначимо, що будучи ще кандидатом у президенти, Петро Порошенко пообіцяв захищати українців та кримських татар у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: