Карта АТО: ситуація на сході України станом на 25 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 25 квітня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

У зоні проведення антитерористичної операції активність російських найманців залишається високою. За добу, що минула, вони здійснили 29 обстрілів.

Обстріли

Використовуючи зброю, заборонену Мінськими домовленостями, незаконні збройні формування завдали чотири вогневих удари по наших захисниках в Авдіївці та один у Зайцевому. Причому, з 19:00 до 00:00, використовуючи міномети калібру 82 мм, бойовики скерували в промислову зону Авдіївки 135 мін.

У нічний час терористи здійснили два обстріли зі ствольної артилерії калібром 152 мм району базування українських військ біля Правдівки. А в самому селі в результаті дій ворога зазнали руйнувань оселі мирних мешканців та місцева церква.

У районі Луганського бойовики теж нехтували дотриманням режиму тиші, використовуючи озброєння БМП-2, автоматичні гранатомети та кулемети великого калібру. А поблизу Новотроїцького, Павлополя, Станиці Луганської та Широкиного вони стріляли по українських бійцях з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Подібні вогневі засоби бандитські формування застосовували 12 разів і у напрямку Мар’їнки.

За вказаний період військовослужбовці Збройних Сил України змушені були 4 рази відкривати вогонь у відповідь. Незважаючи на зусилля противника, сили АТО надійно утримують райони оборони вздовж усієї лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: