Патрульну поліцію Рівного очолив 22-річний ветеран АТО

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів про старт роботи нової патрульної поліції ще в одному обласному центрі – Рівному.
Сергій Мерчук

Міністр внутрішніх справ доповів про початок роботи нової патрульної поліції в ще одному обласному центрі – Рівному.

Присягу на вірність українському народу сьогодні прийняли 193 поліцейських, повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, пише «Слово і Діло».

Відсьогодні цілодобово вулицями міста курсуватимуть 20 поліцейських екіпажів. Аваков зазначив, що рівненська патрульна поліція є досить молодою, адже середній вік новоспечених правоохоронців складає 25 років, а начальником Рівненського управління призначений 22-річний Сергій Мерчук – учасник Революції Гідності та боєць полку «Азов».

«У свої 22 роки Сергій на Майдані був у 35-й сотні «Волинська Січ», потім бійцем полку спецпризначення «Азов» (позивний «Звіробій»), брав участь у визволенні Маріуполя, Павлополя, Широкиного, Старобешевого. До Майдану Сергій п'ять років був волонтером таборів для дітей-сиріт, організатором військово-патріотичних таборів для молоді. В патрульній поліції проходив службу на посаді заступника командира батальйону в Луцьку, потім командував ротою патрульної поліції в Києві», – розповів Аваков.

За словами глави МВС, конкурс серед охочих служити в патрульній поліції Рівного склав 26 осіб на місце, в результаті серед тих, хто удостоївся цього звання, є 26 дівчат і 22 учасники АТО (зокрема, Андрій Лисничук, Олександр Матюх, Юрій Іванов, Тарас Цьопа, Микола Харчук, які добре зарекомендували себе на Донбасі). 81% патрульних поліцейських мають вищу освіту.

Нагадаємо, вчора Арсен Аваков оприлюднив загальну статистику втрат під час війни на Донбасі серед підконтрольних йому силових структур, згідно з якою з числа підрозділів МВС та Національної гвардії загинули 308 бійців, 205 з яких – учасники добровольчих батальйонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: