Гриневич: атестати та свідоцтва про освіту будуть видані вчасно

Читать на русском
Атестати та свідоцтва про освіту випускники 9 та 11 класів отримають вчасно, а вартість документів буде значно здешевлено.
Лілія Гриневич

Атестати та свідоцтва про освіту випускники 9-х та 11-х класів отримають вчасно, а вартість документів буде значно здешевлено.

Таку обіцянку після сьогоднішньої наради дала новопризначений міністр освіти і науки Лілія Гриневич, пише «Слово і Діло».

Водночас міністр підтвердила: реальна загроза не видати вчасно документи випускникам дійсно існує. Як пояснила Гриневич, місяць тому Міністерство освіти раптово змінило електронну базу, до якої мають вноситися дані про випускників для подальшого друку документів.

«Нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, немає підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї звертатимуться тисячі шкіл. І найстрашніше – при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!», – заявила очільник МОН.

«Безумовно, ми не можемо цього допустити. Ми обіцяємо, що атестати та свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем із поданням документів на вступну кампанію», – запевнила Гриневич.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: