Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 18 квітня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Проросійські бандформування не припиняють обстрілів українських позицій, у тому числі із заборонених мінометів.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики 4 рази із мінометів калібрів 120-мм та 82-мм вели вогонь в напрямку Авдіївки, 3 рази в напрямку Зайцевого, 2 обстріли позицій сил АТО відбулось в районі Шахти Бутівки та по одному поблизу Красногорівки, Пісків, Опитного, Березового та Кримського.

Також, сепаратисти зі ствольної артилерії калібру 122мм обстріляли українських військових в районі Тарамчука, а в районі Лебединського вони застосували протитанковий ракетний комплекс. Крім того, НЗФ вели вогонь з озброєння БМП по силах АТО у Майорську та Опитному.

На Маріупольському напрямку проросійські бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли ЗСУ в районах Луганського, Широкіного, Мар’їнки, Невельського, Верхньоторецького.

Загалом, протягом минулої доби бойовики 79 разів відкривали вогонь. Водночас ЗСУ 18 разів відкривали вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: