Деканоїдзе сподівається, що новий генпрокурор завершить реформу прокуратури

Читать на русском
Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе покладає надії на нового генпрокурора і наголошує, що він має завершити реформу прокурорської системи.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе покладає надії на нового генерального прокурора і наголошує, що він має завершити реформу прокурорської системи.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми зараз багато говоримо про боротьбу з корупцією, але я не бачу за гратами тих, хто нею займається. І мова не тільки про мене - це відчуття всіх українців! Тому я дуже сподіваюся, що новий генеральний прокурор доведе реформу прокуратури до кінця», – заявила Деканоїдзе.

На її переконання, новий генпрокурор має бути не із системи і займаться реальним реформуванням прокурорської системи. Також, за словами Деканоїдзе, не варто забувати і про судову систему.

«Друга тема, про яку ми дуже багато говоримо, але конкретних кроків ніхто не бачить, - це перезапуск судової системи. Наприклад, над судами наша атестація висить, як дамоклів меч. Вони хочуть виключити громадськість з процесу атестації судової системи, тому й створюють прецеденти, відновлюючи на посаді тих міліціонерів, які не пройшли атестацію», – каже глава Нацполіції.

Деканоїдзе заявила, що вона не допустить реваншизму старої правоохоронної системи. Вона зазначила, що у разі повернення старої міліції на місця керівництво Нацполіції звільнятиме їх в ручному режимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: