У РФ прогнозують масштабні бойові дії на Донбасі

Читать на русском
Загострення ситуації у промзоні Авдіївки говорить про те, що найближчим часом бойові дії на Донбасі можуть поновитися на повну силу.

Загострення ситуації у промзоні Авдіївки говорить про те, що найближчим часом бойові дії на Донбасі можуть поновитися на повну силу.

Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини Україна».

Лукашевич вважає, що ситуація на Донбасі є близькою до критичної, а нічний штурм Авдіївки російський чиновник назвав «передвісником можливих масштабніших зіткнень по лінії зіткнення».

Нічний штурм Авдіївки: експерт пояснив, до чого готуються бойовикиСпеціаліст прокоментував інформацію про те, що вночі терористи намагалися захопити промзону Авдіївки.

«Ми з опорою на фактичну сторону справи, яку фіксує спецмоніторингова місія з місць, чітко сказали, що нинішній спалах військової активності в зоні конфлікту – це вже не спорадичне порушення припинення вогню, яке мало завершитися ще минулого року й перейти у фазу політичних переговорів, чого не відбулося, але це вже провісник можливих масштабніших зіткнень по лінії зіткнення», – заявив він.

Нагадаємо, в ніч на 8 квітня російсько-терористичні війська, застосувавши важке озброєння й танки, спробували взяти штурмом опорні пункти українських військових у промзоні Авдіївки. Активні бої під Авдіївкою почалися на початку березня: терористи хочуть відновити контроль над Ясинуватською розв'язкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: