Комісія з призначення глави ДБР нарешті сформована

Читать на русском
Верховна Рада України проголосувала за призначення представників парламенту до комісії з обрання глави ДБР.

Народні депутати України ухвалили постанову про направлення представників Верховної Ради до комісії з обрання глави Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За відповідне рішення проголосували 235 нардепів.

Так Верховну Раду в комісії представлятимуть член «Батьківщини» Владислав Бухарєв, представник «Народного фронту» Євген Дейдей і представник «БПП» Микола Паламарчук.

Таким чином, комісія укомплектована.

Кабмін підтримав створення ДБРКабінет міністрів підтримав постанову про створення Державного бюро розслідувань, яке почне працювати після обрання конкурсною комісією директора.

Верховна Рада запропонувала на посаду директора Державного бюро розслідувань кандидатуру Владислава Бухарєва.

Крім того, парламент подав власних представників і до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Ними стали Дарина Каленюк (виконавчий директор громадської організації «Центр протидії корупції»), Гліб Канєвський (експерт Центру політичних студій та аналітики) та Ярослав Юрчишин (експерт антикорупційної групи, менеджер адвокації громадської коаліції «Реанімаційний пакет реформ»).

Нагадаємо, сьогодні народні депутати проголосували за звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: