Жодних кримінальних проваджень стосовно Шабуніна не порушено – ГПУ

Читать на русском
Генпрокуратура вчергове спростовує інформацію щодо порушення будь-яких проваджень проти активістів.

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що ГПУ не порушувала кримінальних проваджень проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Про це він сказав під час власного брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я хочу розвіяти будь-які міфи. Про що йдеться в ухвалі суду, яка була розповсюджена у ЗМІ? В ухвалі суду йдеться про доступ до документів цього центру, пов'язаних з іноземною допомогою», – заявив Куценко.

За його словами, Генпрокуратури перевіряє ефективність та законність використання коштів іноземної допомоги ЦПК, а особисто Шабуніна це не стосується.

«Ні про які репресивні дії по відношенню до пана Шабуніна наразі не йдеться. Жодних кримінальних проваджень стосовно будь-якої особи, Шабуніна, його колег та підлеглих - немає, про будь-які обшуки не йдеться», – додав прокурор.

Він також зазначив, що така перевірка не є ініціативою ГПУ. Куценко повідомив, що ініціатива про перевірку була з боку депутатів парламенту.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд міста Києва надав слідчим ГПУ доступ із правом вилучення фінансовий документів Центру протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: