Експерт пояснив, чому в атаці на Брюссель не варто шукати слідів Кремля

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

Версія про причетність Кремля до терактів у Брюсселі – абсолютна нісенітниця, тому що РФ не стане здійснювати терористичний акт, який відразу стане явним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи теракти, які сталися в Брюсселі.

«Версію причетності Кремля потрібно відразу ж виключати. Завжди все таємне, що відбуваються в Європі, стає явним, і зрозуміло, що Кремль ніколи не піде на підтримку тероризму в Європі. Це просто виключено», – переконаний Олександр Федута.

«Страшнішого за кішку звіря немає» й за всім стоїть Путін – безглузда версія, яку точно потрібно виключити», – підкреслив він.

Також, як вважає він, абсолютно аномальною є версія й прив'язка до цього теракту того факту, що сьогодні оголошується вирок у справі Савченко.

Експерт наполіг на тому, що це терористичний акт, а далі вже починаються просто трактування.

Теракт у Брюсселі: реакція світу та можливі версії (доповнено)Сьогоднішній ранок у самому серці сучасної Європи, столиці Бельгії Брюсселі, був затьмарений декількома вибухами, які, за попередньою інформацією, забрали життя як мінімум десяти осіб.

На його думку, слідство може обговорювати лише одну версію – тероризм.

Експерт схиляється до тієї версії, що Бельгія, скоріш за все, нікого не цікавила, а важливим був Брюссель як головний адміністративний центр ЄС. Саме тому були обрані станції метро, де сталися вибухи, та аеропорт.

«Український МЗС у цьому контексті виступив «капітаном очевидністю», висловивши ту версію, яка сама собою напрошується», – проаналізував Олександр Федута.

Додамо, що Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з трагічними подіями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: